Dirk Timmerman Dirk Timmerman Premium

Ziektenkostenverzekering Duitsland

Goede dag,

Ik woon (vrijgezel) sinds 1993 in Duitsland. Was vroeger bij de OHRA met een buitenland polis verzekerd. Sinds enige jaren zit ik bij een Duitse maatschappij. Die is inmiddels een stuk duurder geworden.
Er bestaat de mogelijkheid een zogenaamde expat verzekering (in Nederland) af te sluiten, dat kan en mag en is allemaal in orde.

Het enige probleem daarbij is dat ik geen aparte in Duitsland verplichte z.g. Pflegeversicherung kan afsluiten. Daarmee loop ik het risico vragen te krijgen van de Duitse autoriteiten als ik mij uit het Duitse system laat schrijven en geen Pflegeversicherung meer betaal. Dat is zelfs strafbaar. De vraag is; zijn er mensen met een vergelijkbare situatie onder jullie:
- Particulier (als zelfstandige) verzekerd
- Woonachtig en belasting plichtig in Duitsland
- Wil een expat verzekering (aanzienlijk goedkoper) afsluiten
- In Duitsland verplichte Pflegeversicherung kan uitsluitend in kombinatie met een Duitse ziekte verzekering worden afgesloten

Ben dankbaar voor iemand met gelijke ervaring en eventueel advies.

Mit freundlichen Gruessen - kind regards

J.A van den Dool J.A van den Dool

Schrijf een artikel(maak gratis reclame) op deze blog en kom onder de aandacht van veel MKB ondernemers.

Wij zoeken diensten/producten die direct of indirect voor verhoging van de winstgevendheid of kostenbesparingen kunnen genereren. Denk hierbij o.a. aan: verbeteringen van de verkoopresultaten, arbeidsbesparende methodes, productiviteitsverbeteringen, hulpmiddelen marketing, verminderen onnodige kosten, verbeteren van de personeelswerving, persoonlijke effectiviteit/ontwikkeling, hulpmiddelen verkoop, processen, systemen, methodes..etc..

Schrijf een artikel(maak gratis reclame) op deze blog en kom onder de aandacht van veel MKB ondernemers.
Laat uw (info)product beoordelen door lezers of gebruikers. Door hun commentaar, kritiek en tips kunnen er tekortkomingen, verbeteringen en nog niet ingevulde behoeften aan het licht komen.

http://bcashflows.wordpress.com/2010/12/27/wij-zoeken-maak-gratis-reclame/