Eric Hoefmans Eric Hoefmans Moderator

Introductie Eric Hoefmans

Graag stel ik u hierbij mijn zakelijke activiteiten en mijn persoonlijke motivatie aan u voor:

Als Partner bij 12enter China (fonetisch want-to-enter-china) bestaan mijn activiteiten voornamelijk uit het ondersteunen van Nederlandse ondernemers die activiteiten (gaan) ontplooien in de omgeving van Shanghai in China met voornamelijk marktonderzoeken, haalbaarheidsstudies, en het organiseren van handelsmissies. Daarnaast kunnen wij met het Chinese netwerk ook professionele vertalingen aanbieden, representative offices opstarten, en talent werven of leveranciers vinden die het beste overeenkomen met de wensen van onze klanten.
Bij alles staat een succesvolle uitbreiding van onze klanten centraal in China.

De aankomende jaren zal vanuit Shanghai werken om zo een belangrijke meerwaarde te vormen voor onze klanten: namelijk het open houden van de ogen en handen en deelnemen in zakelijke netwerken. Omdat de omgeving zo dynamisch is, is het er daadwerkelijk ‘zijn’ een belangrijke meerwaarde: informatie en trends verouderen snel, en de juiste informatie uit China is via het internet vaak ook lastig te achterhalen.

Op onze website http://www.12enter.com kunt u alle informatie lezen.

Graag wil ik ingaan op de reden van mij om mij in Shanghai, de parel van het Oosten, te vestigen.
Het geeft zichtbaar gestalte aan het sterk groeiende land, waar media met veel ontzag over spreken.
Daarbij wijkt het ondernemen en zakendoen in Shanghai ook wezenlijk af van de andere regio’s in China. De relatief jonge en hoogopgeleide (drie van China’s topuniversiteiten staan in omgeving Shanghai) generatie managers en ondernemers lijkt niet op beschrijvingen die in de ‘China advies boekjes’ worden vermeld. Zakelijk zie je dat een steeds meer op het Westen georiënteerde generatie het roer aan het overnemen. Dit maakt Shanghai erg toegankelijk en daarmee aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.

En ik geloof dat China als land de inmiddels doorgemaakte groei ook in de nabije toekomst zal blijven waarmaken. Achter de snelheid waarmee China zich ontwikkelt ligt een samenloop van krachten ten grondslag. Dit heeft ervoor gezorgd dat men inmiddels niet meer spreekt over de vraag ‘Of’ China de grootste economie van de wereld wordt, maar ‘Wanneer’ zij dit wordt.

Ik ben lid geworden, omdat het mij de mogelijkheid geeft mijn netwerk uit te breiden, mijn expertise zichtbaar te maken en samen met andere Nederlandse ondernemers win-win situaties te kunnen creëren. Als u het leuk vindt om hierover met mij te communiceren, neem gerust contact met mij op.

Vriendelijke groet,

Eric Hoefmans
12enter.com

Hans Peter M. Mul Hans Peter M. Mul

Beste Eric,

Shanghai is een stad met enorme potenties in een land met een enorme potentie.

Voor veel overheden in China zijn wij westerlingen echter nog steeds "duivels van de eerste categorie" een titel die ons door de laatste Keizerin T'zu-hsi gegeven werd en qua status ongeveer gelijk aan die van "ongelovigen" in de islam.

Landen met overheden die dit soort instellingen huldigen zijn uitsluitend goed voor "hit and run" activiteiten maar voor lange termijn investeringen in bedrijven moet je ze mijden als de pest, immers ze vreten voortdurend aan je gemoedsrust als ondernemer en mens.

Bedrijven waar de CEO geen eigenaar is denken vaak anders maar ik draai in mijn bedrijf zelf aan de knoppen en ik gebruik China alleen als producent en klant. Zelfs het sterk verwesterde Hong Kong is voor serieuze westerse zakenmensen een slangenkuil van corruptie en machtsmisbruik.

Wij doen in Shanghai enige projecten in relatie met de komende wereldtentoonstelling en bouwen een groot vakantiepark met 500 bungalows, hotels, zwembadlandschap en een winkelcentrum bij Lake Tahou voor een grote projectontwikkelaar in Shanghai. Ook waren wij betrokken bij de nieuwe luchthaven van Hong Kong.

Enige ervaring hebben wij dus wel.

Peter