PROFESYONEL DANIŞMANLAR  BİRLİĞİ

PROFESYONEL DANIŞMANLAR BİRLİĞİ

Posts 81-85 of 85
  • User photo
    Akif Budak
    (not a XING member)
    Re^11: INOVASYON Verimlilik
    İnovasyonun ulusal ekonomilerin en önemli unsuru olduğu günümüzde Türkiye’nin inovasyon karnesi nedir?

    Avrupa Komisyonu, 2002 yılından bu yana ülkelerin inovasyon performanslarının yıllık olarak değerlendirildiği ve karşılaştırıldığı bir uygulama yürütüyor.

    “European Innovation Scoreboard” (EIS) olarak adlandırılan bu uygulamanın 2005 yılı sonuçları geçen yıl yayınlandı;

    Geçen yılki değerlendirme sonuçlarına göre, Türkiye inovasyon performası açısından “küme düşen” ülkeler arasında.

    Burada altı çizilmesi gereken bir nokta, Türkiye’ye ait göstergelerin yetersizliği.

    Uluslararası düzeyde karşılaştırılabilir verilen azlığı ve bazı istatistiklerin (inovasyon istatistikleri gibi) zamanında toplanmıyor olması Türkiye’nin inovasyon performansının gerçekçi bir şekilde değerlendirilmesini engelliyor.
  • User photo
    Akif Budak
    (not a XING member)
    Re^12: INOVASYON Verimlilik
    İnovasyonun vaad ettiklerinden firmaların, toplumun ve ülkenin yararlanabilmesi için konuya bir “moda” olarak yaklaşmaktan öteye gidilmesi; bunun için de politika ve stratejilerin inovasyona odaklanması amacıyla bilinçli ve doğru adımların atılması şart.

    Ülkemizde şu sıralar fazlaca konuşulan inovasyon konusunun bu gerçekler göz önüne alınarak tartışılmasında ve çalışmaların buna göre yönlendirilmesinde büyük yarar var.
  • Post visible to registered members
  • Post visible to registered members
  • Post visible to registered members