Problems logging in
Gerty Thiesen Het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in München moet misschien zijn deuren sluiten!!!
Zeer verbaasd en tevens verwonderd waren we over de plannen van de Nederlandse regering het Consulaat-Generaal in München op te doeken. Natuurlijk begrijpen we dat de Nederlandse regering moet bezuinigen en dat ook Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland daaraan niet kunnen ontkomen. Maar het sluiten van de Nederlandse vertegenwoordiging in het florerende Zuiden van onze oosterburen is wel het domste wat Nederland kan doen.
Dat Duitsland voor Nederland intens belangrijk is, blijkt uit het feit dat bijna een kwart van de Nederlandse export naar Duitsland gaat en dat Duitsland daarmee de belangrijkste handelspartner voor Nederland is. Het aandeel van de agrarische export is zelfs nog hoger. Het is juist het Consulaat-Generaal in München dat goede banden met deze sector onderhoudt. Niet alleen nu maar ook voor de toekomst is Duitsland en vooral Zuid-Duitsland een zeer lucratieve markt. Volgens een onderzoek van de ING biedt Zuid-Duitsland het grootste toekomstpotentieel voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dat de Nederlandse regering uitgerekend in deze veelbelovende regio wil gaan bezuinigen is opmerkelijk, Nederland snijdt zichzelf hiermee diep in de vingers.
Ook in cultureel opzicht zou de sluiting van het Consulaat-Generaal in München een echt verlies en een zware terugslag voor de Duits-Nederlandse betrekkingen zijn. Onder andere is het voor een buitenstaander in Bayern nog moeilijker om een voet tussen de deur te krijgen dan op andere plaatsen in Duitsland. Het Consulaat-Generaal zorgt in dit geval vaak voor het eerste contact, omdat deze Nederlandse vertegenwoordiging door de Bayern als serieus en betrouwbaar wordt waargenomen.
Persoonlijk hebben wij goede ervaringen met het Consulaat-Generaal in München. Uit eigen ervaring en uit verhalen van andere Nederlandse ondernemers, weten wij dat de Nederlandse vertegenwoordigers in München elk Nederlandse bedrijf, groot en klein, met open armen ontvangen. Wij werden als klein bedrijf meteen goed opweg geholpen. Goede hulp voor Nederlandse bedrijven in Zuid-Duitsland zorgt ervoor dat de pakweg 800 KM afstand kleiner lijkt. Wij hebben ons bij het Consulaat-Generaal in München meteen thuis gevoeld.
Wij ondersteunen vandaar het Deutsch Niederländische Geschäftsforum e.V.(DNG), die een petitie tegen de sluiting van het Consulaat-Generaal in München hebben voorbereid. Wij vragen u om aan deze petitie mee te doen. Uw zakenpartners, vrienden en bekenden hierover te informeren en handtekeningen te verzamelen. De tijd dringt: Het Deutsch Niederländische Geschäftsforum e.V.(DNG) heeft de lijsten uiterlijk op 31 augustus nodig om ze dan aan de leden van de 2e kamer in Den Haag te kunnen overhandigen.
Alvast heel erg bedankt voor uw ondersteuning.
De petitie, de handtekeningenlijsten en meer informatie vindt u hier:
Brian de Jager
+4 more comments
Last comment:
Gerty Thiesen 14 November: Duits-Nederlandse handelsdag in het Borussia-park in Mönchengladbach
Nederland en Duitsland zijn niet alleen goede buurlanden, ook zakelijk werken beide landen al jaren met elkaar samen. Op 14 november heeft u de mogelijkheid in een ongedwongen sfeer met bestaande en nieuwe kontakten in gesprek te komen . Wij zijn in ieder geval ook van de partij en als u zin en tijd hebt, kunt u graag bij onze stand voorbij komen....http://www.wirtschaftsforum-ihk.de
Gerty Thiesen Voordracht: "Waarmee moet en werkgever ten opzichte van de sociale lasten rekening houden?" op 26.09.2012
In het kader van het programma van het Ländernetzwerk Niederlande der IHK Mittlerer Niederrhein houden wij in samenwerking met onze partner Interfisc een lezing. De voordracht wordt in het duits gehouden.
Verdere informatie vindt u hier:
Gerty Thiesen Pensioennivau in Duitsland zakt verder.
Na nieuwe berekeningen van het Arbeitsministerium kunnen jonge werknemers, zelfs na 35 jaar werkzaam te zijn geweest rekenen op een pensioen van 688 EUR als ze minder als 2500 EUR in de maand verdienen.
Als werkgever maar ook als werknemer in Duitsland is het heel belangrijk zich vroegtijdig over de pensioenopbouw te laten informeren. Wij helpen u graag verder.
Met vriendelijke groet
Gerty Thiesen
Advies en begeleiding

Moderators

Moderator details

About the group: Dutch Community - Frankfurt am Main

  • Founded: 05/10/2006
  • Members: 375
  • Visibility: open
  • Posts: 281
  • Comments: 264