Probleme beim Einloggen
Amira Bieber Schokolade für Ramadan - Hilfe für behinderte Kinder auf dem Balkan
Unser Projekt sucht Sponsoren!
Merhamet Deutschland e.V. startet auch dieses Jahr die Aktion "Ramadankalender". Es handelt sich um Schokoladenkalender für den Fastenmonat Ramadan.
Die Spende geht an unseren Fond "Kalimero". Hiervon wollen wir orthopädische Hilfsmittel, Therapien und Schulmaterialien für Kinder auf dem Balkan ermöglichen.
Weitere Infos über unsere Aktion und den Fond "Kalimero" gibt es unter http://www.merhamet.de
Amira Bieber Labdoo za Bosnu - Labdoo für Bosnien
Mühlheim. Grad u njemackoj pokrajini Westfaliji. Na stolu tri uredno pripremljena laptopa, lista donacije i osmijeh na licu covjeka koji ih donira. Ralf Hamm. Penzioner iz Mühlheima i odgovorna osoba pokreta Labdoo za Njemacku, ciji clanovi u cijelom svijetu sakupljaju polovne laptope za skole i djecu sirom svijeta. (Laptopi moraju biti ispravni, procesor najmanje pentium4)
Primaoc laptopa je krovno udruzenje Merhameta Njemacke koji ovim poklonom dopunjava akciju Djecijeg karavana za djecu Balkana. Pored skolskog namjestaja, skolskog pribora, pakete za hranu i odjece, transport je danas bogatiji za tri kompjutera koja ce obradovati malisane, djecu sa posebnim potrebama u Udruzenju civilnih invalida Srebrenik. Naime, donacija je planirana za informaticku radionicu koja se trenutno implementira u prostorijama udruzenja u Srebreniku i sluzice kao pocetna oprema za logopede i socijalne radnike koji rade sa djecom. Sljedeca donacija koja bi upotpunila radionicu je namijenjena za kraj godine. „Nas cilj je da do kraja godine sakupimo 20 kompjutera kako bi svako dijete koje ucestvuje u radionici moglo koristiti jedan laptop“, rekao je gospodin Hamm.
Stari laptopi nova sansa za djecu
„Djeca sa posebnim potrebama u Srebreniku u udruzenju vide svoje utociste, jedan centar za socijalizaciju, obrazovanje, druzenje. Sa malim sredstvima a velikim trudom pruzamo im svoju ruku, pokusavajuci da im svojim znanjem, iskustvom i ljubavi ne samo olaksamo zivot sa invaliditetom, nego da ga uljepsamo, obogatimo“, rekla je Merisa Custic, socijalna radnica udruzenja. „Zahvaljujemo se Merhametu Njemacke i pokretu Labdoo za nesebicnu pomoc i odlucnost da nam pomogne. Iako laptopi nisu novi, oni su jedna nova, dodatna sansa za djecu da se ukljuce u zivot oko sebe, da uce, igraju se i osjete da su dio drustva u kome zive. Radujem se novoj informatickoj radionici koja ce mi omoguciti profesionalan rad sa djecom bez materijalnih prepreka sa kojima se borimo od prvog dana“, rekao je Adnan Hadzic, informaticar i volonter udruzenja.
Pokret Labdoo u Njemackoj podrzava Udruzenje AfB – Arbeit für Menschen mit
Behinderungen gGmbH (Rad sa ljudima osobama sa invalidninom). Donatori mogu predati laptope koje ne koriste ovom udruzenju koje certificiranim njemackim standardom (TÜV i Dekra) brise sve pohranjene podatke i stavlja na raspolaganje pokretu Labdoo. Ovdje se kompjuteri formatiraju, instaliraju se obrazovni programi namijenjeni skolskoj djeci svih uzrasta. Pored naucnih programa na bosanskom jeziku, svaki donirani kompjuter raspolaze sa djecijom wikipedijom koja se moze koristiti bez internet mreze.
Svaki kompjuter ima svoj Labdoo-broj pomocu kojeg svaki donator moze vidjeti u kojoj zemlji i gradu se nalazi njegov donirani kompjuter.
Karavani idu dalje... Prvi transport se uveliko priprema... Prvi termin vec stoji. A samo ove godine su planirane dvije karavane. Jedna u proljece i jedna u jesen. I svaki nas karavan se moze samo realizovati uz pomoc pojedinaca kao sto je Ralf Hamm.
Pomozite nam da pomognemo!
Sve informacije mozete naci na nasoj web stranici: http://www.merhamet.de

Moderatoren

Infos zu den Moderatoren

Über die Gruppe "Bosanski Poslovni Klub"

  • Gegründet: 29.12.2008
  • Mitglieder: 136
  • Sichtbarkeit: offen
  • Beiträge: 18
  • Kommentare: 7