Probleme beim Einloggen
Sarolta ÀGOSTON Testreszabott németórák Bécsben
Testreszabott németórák Bécsben
15 éve élek és tanítok Bécsben magyart és németet mint idegen nyelvet, emellett szakfordítói diplomával és tanári képesítéssel is rendelkezem. Az évek során számos tankönyvet és szemléltető anyagot sikerült megszereznem illetve összeállítanom (például kezdőknek készült magyar nyelven írtnémet nyelvtani összefoglalókat), így minden tanulónak van miből választania személyes tanulási helyzetétől függően.
Az időpontegyeztetés rugalmasan, egyéni megbeszélés alapján történik, tehát a németórák nincsenek egy bizonyos naphoz és napszakhoz kötve. Egy megbeszélt időpontot így előző nap este 20 óráig le lehet mondani.
Felnőtteknek minden szinten, egyéni igényeknek megfelelően tartom a németórákat rugalmas időbeosztás mellett. Gyermekek két nyelven történő iskolai felkészítését, felzárkóztatását és korrepetálását, valamint a nyelvtan gyors rendszerezését is nagy tapasztalattal vállalom. A németórák beszédközpontúak, kifejezett hangsúlyt fektetek a beszélt nyelv gyors elsajátítására szituációs párbeszédekkel és ahétköznapi “osztrák” megismertetésével, de a nyelvtant és az országismeretet is nagy szeretettel tanítom. Kezdő és újrakezdő tanulóknál a mindennapi élethez szükséges praktikus kifejezéseket és szókincset részesítem előnyben, gyakorlatból vett példákkal ésszerepjátékokkal.
A tanterv a tanuló előismereteitől, a tanulás céljától, személyes igényeitől és a felhasznált tankönyvtől függ. Àllásinterjúra és az osztrák állampolgársági vizsgára való felkészítést is vállalok a németóra keretében.
Sok feladat kifejezetten párbeszédre ill. szabad beszédre épül, ezért csak ajánlani tudom, hogy a nyelvórákhoz keressünk egy tanulótársat (pl. Facebook-on), akivel rendszeresen tudunk órára járni. Akinek már van tanulótársa, hozhatja őt bátran; dolgozószobánkban kialakított tanulósarokban akár 3 személyt is tudok fogadni. Nem csak költségcsökkentés miatt, hanem mert egy tanulási szituációban másképp szólunk a tanárunkhoz és másképp beszélünk egy másik diákkal, így különböző beszédviszonyhoz és beszédpartnerhez szokunk hozzá tanulás közben. Különböző tanulási szituációk más-más jellegű tanulói interakciókat mozgósítanak, melyneknek nagy jelentősége van a tanulásban.
Az órákat a könnyen elérhető belvárosi lakásunkban tartom, a 2-es metró Taborstrasse-i megállójánál; itt jár a 2-es villamos, valamint az 5A és az 5B busz is. A Collegium Hungaricum-tól mindössze 3 perc, az AMAPED-től ill. a Schwedenplatz-tól 10 perc gyalog vagy a 2-es villamossal. Igény szerint házhoz is megyek és céges tanfolyamokat is tartok.
Forduljon hozzám bizalommal és írjon röviden nyelvi hátteréről, a némettanulás céljáról és elvárásairól: office@ungarischunterricht.at
Sarolta ÀGOSTON FACEBOOK Seite der ungarischen Community in Wien: A magyar Bécs
A bécsi magyar közösség FACEBOOK oldala a kinti magyar élettel, kultúrával, zenével, nyelvvel, müvészettel, konyhával, emberekkel stb. foglalkozó linkekkel, illetve bécsi vonatkozású magyar hirdetésekkel és eseményekkel:

Moderatoren

Infos zu den Moderatoren

Über die Gruppe "Magyarok fóruma a nagyvilágban"

  • Gegründet: 27.05.2009
  • Mitglieder: 75
  • Sichtbarkeit: offen
  • Beiträge: 4
  • Kommentare: 4