Problems logging in
Inactive user Open Source hardware
This content is only available to logged-in members.
Albert Greven
inmiddels een paar jaar later dat er op deze topic wordt gereageerd zijn de ontwikkelingen doorgegaan.
Om de huidige ontwikkelingen op het gebied van OpenSource hardware en vooral 3D printen te bekijken zijn er inmiddels voldoende links te plaatsen.
Wat betreft de invloeden die 3D printen mee zal brengen, die zouden wel eens groot kunnen zijn.
Denk eens aan de logistiek.
Hierdoor zouden er in principe enkel nog grondstoffen te hoeven worden vervoerd in plaats van een compleet product uit bijv. China importeren.
Of bedrijven die veel met concept modellen werken kunnen hiermee grote voordelen behalen.
Only visible to XING members 'Second Life komend jaar open source' ( NL Crossmedia Group)
Dt artikel had ik geplaatst op de NL Crossmedia Group. Ik dacht misschien is het ook interessant voor de mensen in deze group!
______________________
Second Life wordt in 2007 open source. Dat zou ontwikkelaar Cory Ondrejka van Linden Labs, het bedrijf achter het populaire internet spel hebben aangekondigd, zo meldt gamesite GigaGamez.
De stap zou betekenen dat de programmacode van het spel openbaar wordt. Daardoor kunnen programmeurs zelf verbeteringen of uitbreidingen aanbrengen. Over de overstap van Second Life naar open source wordt al geruime tijd gespeculeerd.
Voor Linden Labs zou een belangrijk voordeel zijn dat het zo de beschikking krijgt over een grote groep vrijwillige programmeurs. Die zouden bijvoorbeeld de grafische kwaliteit van het spel kunnen verbeteren. Daarop is nu veel kritiek.
Een groep programmeurs rond het softwareproject libsecondlife houdt zich al langer bezig met de ontwikkeling van open-sourceprogramma's voor Second Life.
Libsecondlife kwam onlangs in de publiciteit toen het werd gebruikt voor de productie van Copybot, een programma dat onder meer 'avatars', gebruiksvoorwerpen of gebouwen in het spel kon kopiëren. Zo dreigde het de economie van de virtuele wereld te ontwrichten: die is voornamelijk gebaseerd op de verkoop van bijvoorbeeld kleding of onroerend goed. Linden Labs verbood het gebruik van Copybot na hevige protesten van bewoners.
+2 more comments
Last comment:
Chris Stapper
Toen ik dit voor het eerst hoorde was ik erg geïnteresseerd en was de SL hype nog vrij groot. Inmiddels is het allemaal afgenomen. Jammer, ik had gehoopt dat het OS aspect van SL zou zorgen voor een nieuwe impuls en extra mogelijkheden voor virtuele werelden. Maar wellicht was het daar nog te vroeg voor.
Ik hoop dat we in de nabije toekomst een aantal mooie innovaties zullen zien die virtuele werelden weer interessant maken buiten alleen het reclame aspect dat de media met zich meebrachten.

Moderators

Moderator details

About the group: NL Open Source

  • Founded: 21/11/2004
  • Members: 175
  • Visibility: open
  • Posts: 12
  • Comments: 14